Vyhlásenie Krajského predstavenstva ĽS – HZDS v Prešove

10.11.2005 Prešov

Informácie o rozlúčke s MUDr. Ľubomírom Javorským boli skreslené

Krajské predstavenstvo ĽS-HZDS vyjadruje hlboké rozčarovanie a sklamanie nad zverejnenými informáciami, ktoré odzneli v niektorých elektronických médiách v súvislosti s poslednou rozlúčkou s pánom Doc. MUDr. Ľubomírom Javorským, PhD.

Charakter odvysielaných informácií mohol v občanoch navodiť dojem, akoby ĽS-HZDS zabudla na človeka, ktorý bol jej dlhoročnou oporou, ktorý statočne plnil program pre Slovensko a jeho dielo sa neodmysliteľne stalo súčasťou slovenskej histórie.
Preto pána Ľubomíra Javorského prišlo na poslednú cestu vyprevadiť niekoľko čelných predstaviteľov strany: za najvyšší orgán strany – Republikové politické grémium sa zúčastnil pán Marián Haľko, ktorý je zároveň predsedom Krajského predstavenstva ĽS-HZDS v Prešove, za skupinu poslancov v Európskom parlamente to bol poslanec EP pán Peter Baco, za Klub poslancov NR SR za ĽS-HZDS sa zúčastnili poslanci NR SR Anton Blajsko a Jaroslav Jaduš. Ďalej sa poslednej rozlúčky zúčastnili poprední funkcionári krajského predstavenstva, predsedovia okresných predstavenstiev i mnoho radových členov ĽS - HZDS z Prešova, Veľkého Šariša a širokého okolia.
S bolesťou v srdci, pietou a s úctou budeme spomínať na nášho kolegu.
Preto žiadame médiá, aby rešpektovali predovšetkým zármutok rodiny, smútok nás kolegov, a aby nezneužívali túto tragickú a ťažkú chvíľu.
Za veľmi nevhodné a nedôstojné považujeme i niektoré dvojzmyselné poznámky MUDr. Petra Chudíka, ktorý dostal široký a neopodstatnený priestor na svoje vyjadrenie k tejto tragickej udalosti aj vzhľadom k tomu, že keď sa rozišiel s ĽS-HZDS, rozišiel sa aj s myšlienkami, postojmi a cieľmi, ktoré zastával pán Ľubomír Javorský.
Zároveň sa hlboko ospravedlňujeme pozostalým, že sme porušili ich želanie, aby sme sa nezapojili do medializácie tejto tragédie. S prihliadnutím na nekorektné informovanie verejnosti sme tak museli urobiť.

Marián HAĽKO predseda KP ĽS - HZDS Prešov
 

Vyberte región